Видин ТОП Новини

Видинска област получава близо 9, 3 млн лв допълнителни средства за ремонти

Сподели в социалните мрежи:

Видинска област получава 9,264 млн .лв допълнителни средства за ремонти в общините. Средствата са от бюджета, които в края на 2020 получават с решение на Правителството, седем от общо 11 общини от Видинска област . Средствата са целеви за възстановяване на инфраструктурни обекти, ремонтни дейности на сгради и улици в населените места на общините Видин, Кула, Ружинци, Чупрене, Ново село, Брегово и Бойница.Средствата са отпуснати с Постановление на Министерски съвет.
Трансферът по бюджета на община Видин е в общ размер на 2,75 млн лв . С отпуснатите средства се предвижда извършването на ремонтни дейности на паркинги и улици.
1,98 млн лв. са средствата по бюджета на община Брегово. От тях 1,8 млн лв целево са за подобравяне на инфраструктурата на улици в населените места в общината, а с 180 000 лв. Общината трябва да възстанови и ремонтира покрива и сградата на Домашния социален патронаж в град Брегово.
Трансфер в размер на 800 000 лв. е постановен по бюджета на община Бойница за извършването на основен ремонт на улиците в населените места – Бойница, Бориловец, Раброво и Шишенци.
В Постановлението на Министерски съвет са отпуснати средства в размер на 1 млн. лв. по бюджета на граничната със Сърбия община Кула. Целево от тях 250 000 лв са за ремонт и благоустрояване на двора и прилежащото пространството на ДГ „ Звънче” в град Кула. С 450 000 лв трябва да се извърши ремонт на дворното пространство и спортната площадка на СУ „Васил Левски” в Кула. За цялостен ремонт на сградите на два Центъра от семеен тип за настаняване на възрастни хора с психически заболявания в Кула са отпуснати 300 000 лв.
За цялостно преустройство на сградата в Защитеното жилище за лица с психически разстройства в община Ново село МС отпуска 333 888 лв.

Община Ружинци получава допълнителни средства в размер на 1,4 млн.лв .От тях с 900 000 лв трябва да се извърши основен ремонт на уличната мрежа в населените места в общината. 500 000 лв се отпускат за ремонт и благоустрояване на сградата на читалище „ Христо Ботев” и прилежащата инфраструктура в село Дреновец.
Община Чупрене получава допълнителни средства в размер на 1 млн. лв за ремонт и реконструкция на улици в селата Чупрене и Горни Лом.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!