Времето в неделя остава облачно

Сподели в социалните мрежи:

Днес до обяд главно в източните райони ще превалява дъжд, който временно ще спре. След обяд от югоизток ще започнат нови валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. По-значителни ще са в Родопите и Странджа. Ще духа слаб, в Източна България – умерен северен вятър. Максималните температури ще са от 4°-5° в северозападните, до около 10° в източните райони.

В планините ще е облачно и мъгливо. След обяд от юг ще започнат валежи от дъжд, над около 1500 метра – от сняг. Значителни ще са в Родопите и масивите в Централна и Източна България. Ще духа предимно умерен вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието ще е облачно. Преди обяд ще има слаби валежи от дъжд, които временно ще спрат, но след обяд от юг отново ще започнат и ще са по-силни. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 9° в северните до 13° в южните райони. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Може да харесате още...