Община Видин няма да организира Бал на спортиста тази година

Сподели в социалните мрежи:

Причината е, че предвид обявеното през месец март извънредно положение, което впоследствие бе заменено с извънредна епидемична обстановка, в редица спортове бе практически невъзможно провеждането на голяма част от състезанията, залегнали в календарите на съответните федерации. Това съобщиха от Община Видин.

При така създалата се ситуация липсва равният старт между спортните клубове, който би гарантирал обективното и справедливо класиране на видинските спортисти с най-високи успехи през 2020 година. Затова след проведена дискусия с членовете на Постоянната комисия за работа с децата, младежта, спорта и туризма в Общински съвет – Видин се прецени тази година да се отмени традиционният Бал на спортиста.

Ръководството на Общината вярва, че това е най-справедливото решение и очаква разбиране от страна на спортните клубове. Кметът д-р Цветан Ценков и екипът му пожелават на треньорите, спортистите и на цялата видинска спортна общественост да имат сили и енергия, за да продължат да развиват спорта във Видин и през 2021 година, независимо от предизвикателствата, пред които тя ще ни изправи.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...