Читалищната библиотека в Мездра обогати книжния си фонд с над 400 нови заглавия

Сподели в социалните мрежи:

За трета поредна година НЧ „Просвета 1925“ – гр. Мездра реализира успешно проект по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” на Министерство на културата. Това съобщиха от Община Мездра.

Той беше одобрен за финансиране във втората конкурсна сесия на Програмата за 2020 г. Съгласно правилата за кандидатстване, финансовата подкрепа за читалищните библиотеки, които обслужват населени места с над 5 000 жители, е в размер на до 5 000 лв.

Проектът на читалищната библиотека в Мездра е на обща стойност около 4 000 лв. С предоставените средства тя обогати своя книжен фонд с 403 тома актуални заглавия от 48 издателства – художествена и научна (отраслова) литература, художествена литература за деца и младежи, както и енциклопедични издания. Целият проект е реализиран чрез Книжна борса „Колхида“.

„Тази финансова подкрепа за закупуване на нови книги е повече от необходимост, защото благодарение на нея библиотеките изпълняват изискванията в Стандарта за библиотечно обслужване и най-важното – предлагат на своите читатели актуални заглавия, сподели по този повод секретарят на мездренското читалище Валентина Цекова. А за нас няма нищо по-важно от това да запазим читателите си и да разширим техния възрастов диапазон.“

Миналата година НЧ „Просвета 1925“ спечели и реализира проект по същата програма на обща стойност малко над 1 000 лв., а по-миналата – за приблизително 2 500 лв.

Източник: Пресцентър на Община Мездра

Може да харесате още...