Преди Коледа: Съветниците във Видин дадоха зелена светлина на нови Общински предприятия (цялото заседание)

Сподели в социалните мрежи:

„Чистота и озеленяване“ и Общински културен институт „Дунав“ са част от новите структури, които трябва да заработят от догодина.

Сред съветниците се породиха въпроси за финансите, с които ще се издържат структурите. Например бюджетът на „Чистота и озеленяване“ се вдига с над 1 милион лева, посочи съветникът Цецо Иванов.

Няколко нови предложения пък предизвикаха остри спорове. Желанието на Светослав Славчев от СДС и Валери Василев от ГЕРБ, съветниците да се откажат от заплатите си с решение на ОБС, в полза на Видинската болница срещна сериозен отпор от опозиционерите.

Те посочиха, че дарителството е личен акт и не е необходимо решение на местните депутати.

„Аз искам да получа полагащото ми се по закон, а от своя страна аз, Цецо Иванов, ще преценя как да си даря заплатата“, каза съветникът от „Да, България“ – Цецо Иванов.

Юристи пък скочиха, че подобно предложение е незаконосъобразно. В крайна сметка вносителите се отказаха от намерението си.

В началото на заседанието традиционно депутатите „натиснаха“ кметът на Видин с въпроси, а причината е, че според БСП, администрацията не отговаря на десетките питания, които са отправили.

МЕДИЯ СЕВЕРОЗАПАД ТРАДИЦИОННО ПРЕДАДЕ ПО-ИНТЕРЕСНОТО НА ЖИВО:

Може да харесате още...