Книги на български автори подари вицепрезидентът Йотова на 40 български дружества в 18 държави

Сподели в социалните мрежи:

Книги на български автори на издателство „Захарий Стоянов“ изпрати вицепрезидентът Илияна Йотова до 40 български дружества в чужбина.

Българи от 18 държави от всички краища на света ще получат за предстоящите празници историческа и биографична литература, четива за деца. Сред авторите са Валери Петров, Леда Милева, Елисавета Багряна, Антон Дончев.

Най-далечният адресат на подаръците е Аржентинско-българската фондация в Буенос Айрес, най-близкият – Културно-информационният център в Босилеград. Дружествата са избрани въз основа на активното им участие в инициативите на вицепрезидента Йотова през 2020 г.

През отиващата си година Илияна Йотова и екипът ѝ затвърдиха вече съществуващи контакти с наши сънародници зад граница, създадоха и много нови. „2020-а беше тежка година за целия свят. Ще се борим с последствията дълго време, но аз съм уверена, че всички заедно ще се справим и с тази криза, която ни припомни колко много зависим едни от други.

Припомни ни смисъла на думи като съпричастност, взаимопомощ, добротворство. Физическите ограничения не бива да се превръщат в социална и емоционална дистанция“, заявява вицепрезидентът в поздрава си.

Източник: Пресцентър на Президента

Може да харесате още...