Видинчани се поздравиха със светлия празник Рождество Христово

Сподели в социалните мрежи:

Въпреки различната обстановка заради коронавируса тази година, много граждани посетиха катедралния храм „Св. Димитър Солунски”, спазвайки противоепидемичните мерки, съобщиха от Община Видин.

На Коледната служба, оглавена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, присъства и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Тя поздрави хората с Рождество Христово, пожелавайки им здраве и изпълнени с радост празници.

Видинският владика се обърна със слово към присъстващите в храма и към всички миряни от епархията. Той говори за смисъла на преображението, което се случва с раждането на Божия син Исус Христос преди повече от 2000 години.

НВП Даниил призова да носим вярата в сърцата си, особено днес, когато сме изправени пред тежки изпитания в борбата със заразата и да се молим за болните и страдащите. Той честити Рождество Христово и отправи пожелание за Новата 2021 година – да бъде здрава, изобилна, да има мир, любов и благодат.

По традиция на Коледа семействата се събират, за да отбележат празника, който се свързва с надеждата за ново и светло начало.

Може да харесате още...