Дъждовно ще бъде времето в събота

Сподели в социалните мрежи:

Днес в Северозападна България ще бъде дъждовно, а облачността и над останалата част от страната ще се вплътни. На места в Горнотракийската низина ще се задържи мъгливо. Вятърът в Северна България ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух, но в южните райони ще се задържи от югозапад и там ще остане топло. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в Югоизточна България и крайните югозападни райони до 12°-15°.

Над планините облачността ще е значителна. В Западна Стара планина ще има валежи от дъжд, над 1500 метра ще преминават в сняг. В Рило-Родопската област ще се задържи сравнително топло с умерен югозападен вятър, почти без валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява и вечерта на места, главно в северните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът преди обяд ще е от югозапад, а след пладне ще се обърне от североизток и ще е умерен. Максимални температури на въздуха: от 7-8° в северните, до 15-16° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Източник: НИМХ

Може да харесате още...