Рокери подпомогнаха възрастни хора от община Мездра с хранителни продукти

Сподели в социалните мрежи:

За втора поредна година рокери от Мотоклуб „Кан Аспарух 681“ осъществиха в дните около Рождество Христово дарителска кампания в подкрепа на най-нуждаещи се хора, съобщиха от Община Мездра.

В благотворителната инициатива се включиха също техни събратя от групата „Магистрални прасета“ и от Приятелски клуб „Чопърс“, както и свободни мотористи от различни краища на България.

След като миналата година зарадваха с коледни подаръци децата и младежите от Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания в гр. Мездра, тази година рокерите събраха помежду си лични средства и закупиха хранителни продукти.

Те подпомогнаха 40 самотно живеещи възрастни хора от 10 села в общината – Върбешница, Горна Бешовица, Долна Кремена, Кален, Крета, Моравица, Руска Бела, Старо село, Цаконица и Царевец. Всеки от хранителните пакети съдържа 9 продукти – брашно, сол, захар, олио, ориз, леща, макарони, по една консерва и пакет вафли. Към благородната кауза се присъединиха и анонимни дарители.

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки, навръх Стефановден пред Клубната къща на МК „Кан Аспарух 681“ на общинския пазар се събраха рокери от Мездра, Враца, Козлодуй, Ботевград, Етрополе, Троян, София, Варна и др., пременени в костюми на Дядо Коледа. Сред дошлите бяха врачанинът Мариян Иванов-Маркъс, неговата съпруга Цветомира и двегодишната им дъщеря Поля.

По-сетне мотористите направиха дефиле по улиците на града, след което се отправиха на път. За да подарят, най-вече с топла дума и съпричастност, една по-различна Коледа на тези, които най-много се нуждаят от внимание – нашите баби и дядовци, майки и бащи, които живеят сами.

Може да харесате още...