PCR лабораторията във Видин започна работа от днес (видео)

Сподели в социалните мрежи:

Това съобщи д-р Ивета Найденова пред журналисти днес.

Тази сутрин са заложени и първите проби, които са взети от Спешно отделение, каза още директорът на областната болница. PCR тестове ще могат да направят всички, които им предстои пътуване, на както и лични лекари и пациенти. Услугата ще се заплаща, каза д-р Ивета Найденова.

До сега пробите от Видин се изпращаха в Националната референтна лаборатория, а резултатите се чакаха с дни. От днес обаче ще става ясно дали сме заразени с COVID-19 за няколко часа.

По данни на РЗИ – Видин, през последното денонощие има регистрирани 9 лица с положителни проби за коронавирус в област Видин – 4 жени и 5 мъже. Всички те са изследвани за патогенния вирус в частни лаборатории. Разпределението им по общини е както следва: Видин – 4; Димово – 1 и Ружинци – 4.
Още 30 лица, положителни за коронавирус, са оздравели. Шестнадесет са били на домашна терапия, а 14 са лекувани и изписани от видинската болница.
Регистриран е и един смъртен случай. Починалата жена на 87г. е била хоспитализирана. Междувременно от вчера започна ваксинацията и във Видин . 50 са първите дози, които пристигнаха за медиците на първа линия. Първият ваксиниран срещу опасния вирус във Видин е шефът на областната болница…

ВИЖТЕ ОЩЕ….

Може да харесате още...