Вижте какво ще бъде времето в новогодишната нощ

Сподели в социалните мрежи:

Днес от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, най-късно над Източна България, където през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд на места в Западна, а след обяд и в Централна България, по преминаването на студен атмосферен фронт, ще превали дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 7°-8° в северозападните райони до 14°-16° на места в източната половина от страната. В новогодишната нощ студеният атмосферен фронт ще достигне и Източна България и на места там ще превалява дъжд, а над останалата част от страната ще се изясни. Вятърът в повечето райони ще стихне, само в Източна България ще се задържи до умерен от запад-северозапад. Температурите в полунощ ще бъдат между 2° и 7°, в Източна България – до 10°-12°.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Около и след обяд на места в масивите от Западна и Централна България ще превали дъжд, а над 1700 метра – сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западана България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще продължи да духа умерен югозападен вятър. В новогодишната нощ ще превали дъжд, а вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Източник: НИМХ

Може да харесате още...