Данъчна кампания 2021 ще започне на 11 януари

Сподели в социалните мрежи:

Фирмите и едноличните търговци декларират данъците си от 1 март. Това съобщи Национална Агенция по приходите.

Данъчната кампания 2021 година започва на 11 януари, като от тази дата стартира подаването на декларациите за доходите на физическите лица в офисите на приходната агенция.

През март 2021 година след подаването на данните от работодатели и платци на хонорари, ще бъде пусната и електронната предварително попълнена декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис.

В нея ще бъдат вписани автоматично данни за получени през 2020 година доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други.

Срокът за ползване на 5 % отстъпка за ранно деклариране и плащане и през тази година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите 30 април, напомнят от приходната администрация.

Юридическите лица подават декларациите си от 1 март до 30 юни за пръв път през 2021 година, според последните промени в законодателството. Срокът за плащане на корпоративния данък е 30 юни.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи в сайта на приходната агенция www.nap.bg и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Източник: Пресцентър на НАП-Видин

Може да харесате още...