Въпреки пандемията: Бизнесът и гражданите доброволно платиха 69 милиона лева на НАП

Businessman Analyzing Graph And Doing Financial Calculations
Сподели в социалните мрежи:

Малко над 69 милиона лева са постъпленията в офиса на Националната агенция за приходите в град Видин през 2020 година, което е с над 2 млн. лева над планираното и с над 2,8 млн. лева повече от предходната 2019 година, отчитат от НАП. Въпреки коронакризата, бизнесът и гражданите са внасяли добросъвестно данъците и осигуровките, отчитат от приходната агенция. Запазва се тенденцията за ръст на постъпленията в хазната, като за миналата година той е около 5 % спрямо предходната, допълват от ведомството.

През 2020 година данъчните приходи възлизат общо на 20 млн. лева. От тях над 5,8 млн. лева са платени от бизнеса за корпоративни данъци, а 15 млн. лева от данък върху доходите на физически лица.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 49,2 млн. лева, като от тях 29,5 млн лева са за държавно обществено осигуряване, 13,5 млн лева – за здравноосигурителни вноски и 6,2 млн. лева – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

„2020, освен всичко друго, се оказа и година на ясно изразена данъчна солидарност. Някои икономически сектори бяха тежко засегнати, други преживяха подем, но общото е, че независимо от трудностите, бизнесът и гражданите коректно спазваха ангажиментите си към бюджета. Ценим високо това“, каза по повод рекордните постъпления в НАП изпълнителният директор на агенцията Галя Димитрова.

Може да харесате още...