В памет на Венци Станев! Кметът на Видин даде наградата „Сграда на годината“ на съхранение в „Цар Симеон Велики“ (репортаж)

Сподели в социалните мрежи:

През декември призът бе връчен на градоначалникът на Видин за цялостен принос в развитието на градската среда за 2020-та година.

Години наред няколко Общински администрации работят за да превърнат видинското училище „Цар Симеон Велики“ в сграда номер едно. Въпреки усилията на на няколко кмета, нищо от това нямаше да се случи без един човек. Човек, който обаче не е вече сред нас.

Д-р Цветан Ценков – кмет на Община Видин
„Човек, който 3 мандата назад стартира проекта и го завърши е господин Венци Станев“

Затова най-заслужилия почетната награда за сграда на годината е именно той.

Д-р Цветан Ценков – кмет на Община Видин
„Посмъртно искам тоя приз да краси тази сграда. За да напомня за неговия огромен авторитет, неговото огромно желание, една от първите пет сгради, построени в България, да се реновират и по-късно да стане и сграда на годината“

С годините професионализма на Станев превърна видинската гимназия в еталон в образованието в региона.

„За Венци училището беше дом! За Венци проблемите на училището бяха проблеми на цялото ни семейство! За Венци беше по-важно това, което ще се прави в училището от това, което ще се прави вкъщи. Затова Ви благодаря! Той вгради някак душата, своят дух, своят отпечатък върху училището като сграда“, каза съпругата на Венци Станев.

Ирена Гъркова- и.д. директор на СУ „Цар Симеон Велики“ – Видин
„Приемам тази награда като награда за всички наши усилия и наистина като един паметен знак за Станев, който отдаде, за съжаление последните си години в образованието, на превръщането на това училище не само в най-доброто, но и в най-красивото“.

Така статуетката вече е в своя дом и ще стане част от историята на най-старото училище във Видин.

Може да харесате още...