Откриха 16 800 къса цигари в тайник на пътнически микробус на Дунав мост

Сподели в социалните мрежи:

Митнически служители откриха 16 800 къса (840 кутии) цигари в тайник на пътнически микробус в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин-Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 06 ноември 2021 година, около 9 часа, митническите инспектори отклоняват за проверка превозното средство с българска регистрация при напускане от страната. Водачът и още четирима души в микробуса пътуват за Германия. На въпрос дали превозва акцизни стоки, шофьорът отговаря отрицателно.

Митническите служители отклоняват микробуса за щателна проверка. След демонтаж на втория ред седалки и премахване на ламаринена плоскост, покриваща пода, във фабрична кухина митническите служители установяват укрити стекове с цигари с валиден български акцизен бандерол.

Водачът заявява, че тютюневите изделия не са негови и не знае, че са поставени във фабричната кухина. Той не разполага и с опростен придружителен документ, необходим за транспортирането на акцизната стока, поради което подлежи на административна санкция по ЗАДС. Цигарите са иззети.

Източник: Агенция „Митници“

Може да харесате още...