С пари от САЩ: Видинска детска градина стана райско кътче (видео)

Сподели в социалните мрежи:

Приключи обновяването на филиал „Щастливо детство“ във Видин

Ремонтните дейности във филиала на детска градина „Зорница“ се осъществяват със съдействието на Посолството на САЩ в Република България и финансирането идва под формата на дарение от американския за българския народ. По повод приключването на работата по проекта, заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова и Десислава Тодорова посетиха детското заведение и изразиха задоволството си от видяното, както и от факта, че е готова още една хубава придобивка за видинските деца.

„Искам да отправя своята благодарност от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и на цялото общинско ръководство към Възложителя – Инженерното командване на военноморските сили на САЩ чрез Американското посолство у нас, за оказаната незаменима подкрепа, както и на Изпълнителя – фирма Антех – клон България“ – каза Десислава Тодорова.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова отправи поздравления и към директора на детското заведение Светлана Петкова, и към целия педагогически екип, които също помагат за реализиране на проекта.

„Благодарение на обединените усилия, ние сега виждаме една модерна, добре оборудвана, многофункционална база, с отлични условия за възпитание и обучение на най-малките ни съграждани. Децата винаги са били сред най-важните приоритети за Община Видин и така обновеният филиал „Щастливо детство“ е още едно доказателство за това. Нека да ни е честита новата придобивка!“ – заяви Борисова.

Директорът на детското заведение отправи от своя страна благодарност към общинското ръководството, с чиято помощ се подготвя проекта и се кандидатства по програмата.

„Ние сме изключително щастливи, че филиал „Щастливо детство“ е единствената градина в нашия регион, която успя да впечатли Американското посолство и те решиха да направят своя жест към нас. Това, което помогна според мен е, че в нашия филиал се намира и единствената в цялата област група за деца със специални образователни потребности“ – коментира Светлана Петкова.

Тя обясни, че сега във филиала се обучават около 60 деца, но има капацитет за повече и ако има още желаещи, те ще бъдат поети веднага.

Проектът за обновяване на филиала е на стойност около 100 000 долара. Ремонтът започва на 20 юли 2020 г. Извършените дейности включват пълно пребоядисване на цялата сграда на детското заведение; основен ремонт на офиси за подготовка на храна в 2 детски групи; осигуряване на оборудване от неръждаема стомана в 4 броя офиси за подготовка на храна; основен ремонт на кухненски блок, изграждане на модерна вентилационна система, цялостно ново кухненско обзавеждане от неръждаема стомана; доставка на нова професионална готварска фурна и професионална печка с 4 котлона; основен ремонт на мокри помещения и тоалетни и др.

Може да харесате още...