Заключителен форум по проект „Читалищна мрежа за устойчиво развитие на област Видин“

Сподели в социалните мрежи:

На 12 януари 2021 г., вторник, от 10:30 часа, „Видински фонд „Читалища“ ще проведе заключителен форум „Ролята на читалищата за развитието на област Видин“ по проект „Читалищна мрежа за устойчиво развитие на област Видин“. Събитието ще се проведе онлайн чрез платформата ZOOM и ще бъде излъчвано на живо във Фейсбук страницата на „Видински фонд Читалища“: https://www.facebook.com/chitalishta/.
Целта на заключителния форум е да популяризира постигнатите резултати и създадената в рамките на проекта читалищна мрежа, както и да провокира дискусия за перспективите за нейното развитие. Ще бъдат представени добри практики, както на членовете на мрежата, така и на настоящи и бъдещи партньори на читалищата от региона. Като пример за работа в мрежа ще бъде представена кампанията „Дари устройство на семейство в нужда“, организирана от „Фабрика за идеи“ и „Видински фонд „Читалища“. Доц. Десислава Димитрова от Инcтитyт по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН и координатор на Ѕlоw Fооd Бългаpия ще говори за това как съхранените в региона кулинарни традиции могат да допринесат за развитието на местната идентичност. Своя опит за работа в мрежа ще споделят Даниела Димитрова, изпълнителен директор на Плевенски обществен фонд „Читалища“ и Георги Петров, председател на Асоциация „Съвременни читалища“. Ще бъдат дискутирани ограниченията и възможностите пред които са изправени читалищата в условията на епидемиологичната обстановка.
Форумът ще завърши с обща дискусия, имаща за цел да очертае посоките за развитие на читалищната мрежа в региона.
Проектът „Читалищна мрежа за устойчиво развитие на област Видин”. се изпълнява от Сдружение „Видински фонд „Читалища“ и е подкрепен от Фонд „Активни граждани България“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространстнво. Общата стойност на проекта е 40 684, 50 евро, от които 36 084,50 евро са безвъзмездно финансиране. Проектът приключва на 14 януари 2021 г., като неговата основна цел бе да повиши капацитетът на Сдружение „Видински фонд „Читалища“ и на читалищата в област Видин чрез насърчаване на сътрудничеството

Може да харесате още...