Видин Новини

Множество сигнали за счупени клони и паднали дървета в цялата община

Сподели в социалните мрежи:

Екипи от новото общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“, от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ЧЕЗ отстраняват щетите, нанесени от падналия през изминалото денонощие сняг. От 22 часа снощи всички налични снегопочистващи машини са в действие, съобщиха от Община Видин.

Пешеходните зони в град Видин от рано сутринта се почистват ръчно и с помощта на мотометачка, снабдена за целта с дъска (до 4 т). Тя е част от техниката, с която вече разполага Общината. През миналата година беше обявена обществена поръчка, чрез която се закупиха 4 броя камиони тип самосвал, 3 сметоизвозващи камиона, 1 челен товарач и още 1 многофункционална мотометачка (до 10 т), автовишка, контейнеровоз и контейнери за строителни отпадъци.

Към 8 часа днес без ток бяха 13 села на територията на Община Видин – Градец, Генерал Мариново, Динковица, Долни Бошняк, Дружба, Каленик, Кошава, Кутово, Новоселци, Пешаково, Плакудер, Покрайна, Рупци и Сланотрън. Работи се за възстановяване на електрозахранването.

Междувременно от звено „Чистота“ съдействаха за извличането на два тежкотоварни автомобила в района на Ферибота.

До всички населени места е осигурен достъп. Снегопочистването продължава. Видин е сред областите, за които бе обявен жълт код за опасно време. Прогнозата е, че ще се образува нова снежна покривка – около 10 см, а по поречието на Дунав снегът ще се примесва с дъжд.

Източник: Пресцентър на Община Видин