Пътищата в област Видин са проходими при зимни условия

Сподели в социалните мрежи:

Републиканските пътища на територията на област Видин са проходими при зимни условия. Извършва се непрекъснато снегопочистване. По информация, подадена от 11-те общини на територията на област Видин, снежната покривка на места e около 20 см., продължава работата по почистването на пътната настилка. Не територията на област Видин няма бедстващи хора.
В рамките на днешния ден бе установено прекъсване на електрозахранването в голяма част от населените места в областта. През целия ден екипи на ЧЕЗ работят на терен по отстраняването на повредите. Усложнена остава обстановката в общините Видин, Брегово, Бойница и Ново село.
Прекъснато бе и водоснабдяване, като аварията е отстранена.
Област Видин е сред областите, за които е обявен жълт код за опасно време. Предвид това, ръководството на Областна администрация Видин апелира към жителите на областта да избягват пътуванията, а в случай на неотложност, водачите на моторни превозни средства да тръгват на път само с автомобили, подготвени за зимния сезон и да се движат със скорост, съобразена с пътната обстановка.

Може да харесате още...