Общинският драматичен театър с първо представление през новата година

Сподели в социалните мрежи:

Сред зрителите, които наблюдаваха премиерата на постановката „Пеперудите са свободни“ бяха заместник-министърът на културата Румен Димитров, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместниците му Борислава Борисова и Цветомира Илиева, както и заместник областният управител Лъчезар Попиванов. Това съобщиха от Община Видин.

Спектакълът е по текст на Леополд Герш, чиито персонажи „оживяха“ на сцената благодарение на чудесните изпълнения на младите актьори Иван Рангелов и най-новото попълнение в трупата Цветелина Бодурова, както и на опитните им колеги Ирина Флорова-Капелова и директора на театъра Дейвид Славчев, който е и режисьор на пиесата.

След края на представлението Славчев благодари на публиката, като изрази надежда, че всеки в залата е бил по някакъв начин докоснат от разказаната история. Той сподели, че видинският театър работи по интересни творчески проекти. И покани зрителите да дойдат отново в залата на 22 януари, за да гледат следващата постановка в програмата – „Само за мъже“ по Дарио Фо.

По случай премиерата Общинският драматичен театър получи цветя от Министерство на културата, от Община Видин и от много други институции.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...