Община Мездра и БЧК зарадваха с подаръци акушерките в МБАЛ-Мездра за Бабинден

Сподели в социалните мрежи:

Представители на Община Мездра и на общинската организация на Българския червен кръст изненадаха приятно с подаръци екипа на Акушеро-гинекологичното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в града за Деня на родилната помощ – 21 януари.

Кметът Иван Аспарухов, заместник-кметът „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности“ Нели Минева и председателят на Общинския съвет на БЧК Наталия Христова-Горанова поздравиха акушер-гинеколозите и специалистите по здравни грижи по случай Бабинден. В унисон с противоепидемичните мерки, това стана на открито, пред входа на общинската болница.

От името на Община Мездра Аспарухов връчи на завеждащия отделението д-р Владимир Цеков и на старшата акушерка Елена Шифелбайн поздравителен адрес и дърворезбована икона на Св. вмчк Мина̀, считан за покровител на семейството.

„Приемете нашата признателност и уважение за неуморния труд и грижи, които полагате за сбъдването на най-съкровената за всяко семейство мечта – да имат дете, да бъдат родители, се казва в поздравителния адрес.
Благодарим Ви за Вашия професионализъм, всеотдайност и отговорно отношение, които проявявате при изпълнението на своя дълг и призвание – да бдите за здравето на новородените и на техните майки.
Бъдете здрави, удовлетворени от добре свършената работа и все така отдадени на благородната си мисия да дарявате живот!“

Наталия Христова-Горанова подари от името на БЧК на всички акушер-гинеколози, акушерки и санитарки по едно саксийно цвете зюмбюл, символ на пролетта, с пожеланието да са живи и здрави и да продължават да даряват радост на хората, както и досега.

От името на своите колеги д-р Цеков благодари на Община Мездра и на БЧК за оказания жест на внимание.
През миналата година в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Мездра са се родили 141 бебета, а от началото на тази година новородените са 6 – 3 момченца и 3 момиченца.

С пресъздаване на народни обичаи, характерни за Бабинден, в мездренското село Царевец също отбелязаха един от най-жизнерадостните „женски” празници в календара. По традиция организатори на честването бяха Кметство Царевец и НЧ „Просвета-1928”.

Източник: Пресцентър на Община Мездра

Може да харесате още...