Осъдиха на 4 месеца „Лишаване от свобода“ условно бивша касиерка на читалище, присвоила вещи за 1988 лева

Сподели в социалните мрежи:

Районен съд – Монтана одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемата М.Ц.И., за наказание 4 месеца „Лишаване от свобода“ условно за присвояване като длъжностно лице на имущество на читалището в село М., община Б.

Според събраните по делото доказателства. 55 годишната М. Ц. И. през периода от 1 януари 2016 г. до 27 ноември 2017 г. в с. М., област Монтана, като „Секретар-касиер-домакин“ при НЧ „Г. Н. 1960“ присвоила чужди движими вещи – алуминиеви щори, стол, шкаф, пердета, пътека и балатум, поверени й да ги пази, като с това нанесла на читалището щета в размер на 1988.05лв. Пред съда обвиняемата М. Ц. И – с висше образование, понастоящем болногледачка, осъждана, се призна за виновна и заяви, че се отказва от разглеждането на делото по общия ред и доброволно подписва споразумение за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, като изтърпяването му се отлага с 3 години изпитателен срок.

Причинените имуществени вреди в размер на 1988.05 лв. са възстановени изцяло. М. Ц. И ще плати по сметка на ОД на МВР – Монтана и направените на досъдебното производство 988.00 лева разноски за съдебно-счетоводни и съдебно-графологическа експертизи.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: окръжен съд Монтана

Може да харесате още...