Прокуратурата образува досъдебно производство за нелегална нарколаборатория в Бойчиновци

Сподели в социалните мрежи:

След сигнал, подаден в ОДМВР – Монтана за нелегална нарколаборатория, на 19. 01.21 г. са извършени претърсвания и изземвания в масивна двуетажна сграда в гр. Бойчиновци, кв. Огоста – бивш леярен цех за алуминиеви изделия собственост на Г. Ф., жител на гр. Монтана.
В помещението на първия етаж са намерени 237 бр. тревисти растения от рода на конопа, засадени в пластмасови кофи, 13 броя трансформатори с различна мощност, 18 броя осветителни тела, 2 броя вентилатори, 3 бр. пластмасови туби, съдържащи синьо-зелена течност.
На втория етаж и в мазето са намерени освен посоченото количество, установено впоследствие на 13 кг. канабис, както и рефлектор, 5 броя полиетиленови чували с растения, 5 броя полиетиленови използвани ръкавици, 31 броя крушки, 20 броя трансформатори, 19 броя рефлектори.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 354а, ал. 1 и 354 в, ал. 1 от НК – за държане на наркотични вещества с цел разпространение и за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на законовите разпоредби.
Предстои извършване на още следствени действия за изясняваме на обстановка.
Днес, 20.01.2021 г., се проведе брифинг във връзка със случая с участието на директора на ОДМВР Монтана, административните ръководители на Районна и Окръжна прокуратура – Монтана.

Източник: Окръжна прокуратура – Монтана.

Може да харесате още...