Бойко Борисов: Защото ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието

Сподели в социалните мрежи:

Залите за извънкласни дейности ще се отворят паралелно с поетапното връщане на учениците от 5 до 12 клас за присъствено обучение от 4 февруари.

„От 4 февруари, когато пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Младежкия център за извънкласни дейности в Сливница. Премиерът добави, че балансът при прилагането на противоепидемичните мерки е много тънък и изключително внимателно трябва да се действа по отношение на разхлабването им.

В рамките на посещението в Сливница министърът на икономиката Лъчезар Борисов докладва на премиера, че в най-кратки срокове 370 млн. лева ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката. След полученото одобрението на Европейската комисия, от другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн. лева.

По процедурата за подкрепа на средните предприятия вече са одобрени предложения за близо 233 млн. лева, а за микро и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн. лева.

Източник: https://coronavirus.bg/bg/news/

Може да харесате още...