Враца Новини

Недобросъвестни граждани отново превърнаха в бунище парка в Мездра

Сподели в социалните мрежи:

Недобросъвестни граждани за пореден път превърнаха парка над гимназията в Мездра в бунище.

Гражданите отново превърнаха в бунище парка в Мездра това число бутилки от алкохол, кенчета от бира, картонени чашки за кафе, найлонови торбички, дори пластмасови бутилки за разсад и празни шишета от зехтин.
С твърди битови отпадъци е замъсен също полигонът за обучение на кучета, който се ползва от любителите на домашни любимци. А близо до него ясно личат следите от паленето на открит, въпреки че това е абсолютно забранено на обществени места, какъвто е градският парк.

На паркинга пред бившето лятно кино пък е изникнало огромно нерегламентирано сметище от строителни и битови отпадъци, включително домашен диван.
Днес служители на Общинско предприятие „Чистота“ събраха и извозиха с контейнери разхвърляните боклуци. Чрез използването на специализирана техника ще бъде премахнато и незаконното сметище западно от улица „Сердика“. Предстои да бъдат подрязани изсъхналите клони и премахнати падналите дърветата в района.
Колкото и да чисти обаче ОбП „Чистота“, каквито и глоби да налагат контролните органи, замърсяването на градския парк и на други обществени места явно ще продължи и занапред.


ИЗТОЧНИК: ОБЩИНА МЕЗДРА