Детска викторина с подаръци на първия за годината занаятчийски базар

Сподели в социалните мрежи:

Това е четвъртото поред издание от неговото начало поставено през 2020 г. в навечерието на Димитровден. То се организира съвместно от Община Видин и Регионалната занаятчийска камара на 30 януари (събота), от 10.00 ч., до музей „Конака“.

Около 20 приложни творци и местни занаятчии ще представят ръчно изработената си продукция. Акцент ще бъдат изделията, свързани с предстоящите празници – Трифон Зарезан и Свети Валентин.

Децата, които посетят събитието, ще имат възможност да се включат в забавна викторина на тема „Какво знаем за мартеницата?“. Организаторите са подготвили подаръци –уникални мартеници, материали за изработка на бяло- червените украшения, както и лакомства. Викторината ще започне от 11.30 ч.

През месец февруари няма да се организира поредното издание, тъй като традиционно по цялото протежение на ул. Търговска“ се разполагат множество щандове, на които се предлагат мартеници. Голяма част от участниците в занаятчийския базар също показват своята продукция.

Идеята за такъв базар във Видин се приема много добре от гражданите, а интересът към него расте. Провежда се в последната събота на всеки месец.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...