Съдът в Монтана наказа с 22 месеца затвор авторецидивист с многобройни престъпления на пътя

Сподели в социалните мрежи:

Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия Б. Л. Г. за наказание 11 месеца „Лишаване от свобода“ за извършени от него едновременно четири престъпления при управление на моторно превозно средство. Към тази присъда съдът добави и още 11 месеца затвор за предишно престъпление на обвиняемия, отново свързано с управление на МПС.

На 7 септември 2020 г. служители на МВР спрели за проверка в село Долно Белотинци, община Монтана, Б. Л. Г./37 г./ с лек автомобил и установили че шофира с алкохол над 0,5 промила, без свидетелство за управление на МПС, а колата не била регистрирана по законовия ред и имала регистрационна табела, издадена на друго МПС. Пред съда Б. Л. Г. – с начално образование, неженен, безработен и осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за четири наказания:

5 месеца „Лишаване от свобода“ за управление на автомобил „Субару “ с поставена регистрационна табела, издадена за друго МПС – „Опел Корса“
5 месеца „Лишаване от свобода“ за управление на автомобил, който не е регистриран по надлежния ред според Закона за движение по пътищата
11 месеца „Лишаване от свобода“ за управление на автомобил с 2.36 промила алкохол, установени с ,,Алкотест Дрегер“

10 месеца „Лишаване от свобода“ за управление на автомобил без свидетелство за управление на МПС, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото.
Тъй като с едно деяние обвиняемият е извършил няколко престъпления, след като определи наказание за всяко от тях отделно, Районен съд наложи на Б.Л.Г. общо най-тежко наказание 11 месеца „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В същото заседание съдът приведе в изпълнение и присъда от 11 месеца „Лишаване от свобода“, наложена на Б. Л. Г. от Районен съд – Монтана през 2020 г. за управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,37 промила. Наказанието е било условно, но бе приведено в изпълнение, тъй като в изпитателния му срок обвиняемият е извършил друго престъпление.

Определението може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.

Според справката за съдимост на Б. Л. Г. от 2009 г. досега той е осъждан 5 пъти с влезли в сила присъди основно за престъпления, свързани с управление на МПС.

ИЗТОЧНИК: ОКРЪЖЕН СЪД МОНТАНА

Може да харесате още...