Премахнаха опасни дървета в двора на детска градина във Видин

Сподели в социалните мрежи:

Това стана след получен сигнал от директорката на филиал „Вида“ към ДГ „Синчец“ Мая Георгиева. Тази сутрин работниците отстраниха едно паднало дърво и изрязаха друго, пострадало сериозно при последния снеговалеж. По-късно бе премахнат и паднал клон в двора на Детска градина „Синчец“.

Директорът на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ Емилиян Евтимов увери, че екипите на предприятието реагират своевременно на всеки получен сигнал от страна на граждани или институции. На свой ред Мая Георгиева благодари за бързата и навременна намеса на Община Видин и сподели, че така се осигуряват необходимите условия възпитаниците на детското заведение безопасно да играят навън.

Техниката, с която ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ вече разполага, дава възможност да се извършват дейности, каквито досега не са правени в Общината. Пример за това е започналата кампания по селата, където с помощта на закупената нова автовишка в момента се изрязват ниско надвисналите клони на дървета по улиците. Целта на повдигането на короните е новата едрогабаритна общинска техника за почистване да може спокойно да влиза навсякъде, както и да се намали рискът от бъдещи проблеми и щети от счупени клони. Днес се работи в селата Капитановци и Покрайна, като предстои по график да се мине през всичките 33 населени места в общината.

ИЗТОЧНИК: ОБЩИНА ВИДИН

Може да харесате още...