Съдът в Монтана осъди бизнес дама на 10 месеца „Лишаване от свобода“, опитала се да получи 348 000 лева от еврофондовете

Сподели в социалните мрежи:

Окръжен съд – Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемата Д. И. С., за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“ условно за представени от нея неверни сведения пред Държавен фонд „Земеделие“ с цел да получи неправомерно 348 000 лева от Европейските фондове.

На 15 октомври 2015 г. в Монтана 42 годишната Д. И. С. като търговец – ЕТ „Б. Д. И. представила в Държавен фонд „Земеделие“ неверни сведения: Количествено-стойностна сметка за изграден в Берковица обект „Къща за гости Е.“ , Разрешително за въвеждане в експлоатация на обекта, Приемо- предавателен протокол между строителя и инвеститора за всички извършени строително-монтажни работи, Удостоверение за категоризация на обект и Декларация, че цялата инвестиция е завършена в одобрения срок – 15.09.2015 г., без реално да има изграден обект и да съществуват такива документи.

При проверка експертите на ДФ“ Земеделие“ установили, че представените документи са неверни и по случая било образувано досъдебно производство. Пред съда Д. И. С. – с висше образование и неосъждана, се призна за виновна, че представила неверни сведения пред ДФ „Земеделие“, за да получи средства в размер на 348 000 лева от Европейските фондове по мярка 311 – „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия “ и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок.

От престъплението не са настъпили имуществени вреди. Съдът възложи разноските, направени на досъдебното производство за графологична и строителна експертизи – 915.93 лева, да бъдат платени от Д. И. С. по сметка на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Монтана.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

ИЗТОЧНИК: ОКРЪЖЕН СЪД МОНТАНА

Може да харесате още...