Задържаха под стража рецидивист, обвинен за палеж и пожар, при който изгорели автомобил, 15 животни и сгради

Сподели в социалните мрежи:

Окръжен съд – Монтана потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, наложена от Районен съд – Лом на М. Г. М.- обвиняем за палеж, при който са загинали 15 животни и са изгорели товарен автомобил и сгради.

Както МС Ви уведоми на 18 януари тази година, призори в село Буковец , община Брусарци, бе запален товарен автомобил, ползван от 60 годишния земеделски производител Р. В. Р. Огънят унищожил буса и обхванал близките обор с животни и плевник със сено. При пожара са загинали 15 животни – крави, бикове и свине, и изгорели 3000 бали сено, лятна кухня и стопански постройки.

След започнало разследване полицията задържа за палежа 50 годишния М. Г. М. от същото село и образува срещу него досъдебно производство. На 21 януари Районен съд – Лом наложи на М. Г. М. мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която той обжалва пред Окръжен съд с искане за по-лека мярка – Подписка“. След като изслуша представителя на Окръжна прокуратура, който обяви искането за неоснователно, както и защитата и обвиняемия, и се запозна със събраните досега доказателства, съдът обяви, че са налице всички изисквани от закона основания за задържането на М. Г. М. под стража. От събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че М. Г. М. е извършител на деянието, за което е обвинен и което представлява тежко престъпление, наказвано по закон със затвор от 1 до 8 години , обяви съдът. Съществува и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като е личност с висока степен на обществена опасност, заявиха още магистратите. Палежът, за който М. Г. М. е обвинен, е извършен в изпитателния срок на две предишни негови осъждания – за нанесен побой и убийство на куче с особена жестокост. Затова Окръжен съд – Монтана потвърди най-тежката мярка за неотклонение на М. Г. М. – „Задържане под стража“.

Определението на съда не подлежи на обжалване.

ИЗТОЧНИК: ОКРЪЖЕН СЪД МОНТАНА

Може да харесате още...