Рецидивист измами семейство от Кула с фалшиви пари

Сподели в социалните мрежи:

Районна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.М. (на 37 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 211, вр. чл. 209, ал.1 от НК.

Обвиняемият К.М. е многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер на „лишаване от свобода”.

На 01.08.2020 г. мъжът отишъл в дома на брат си в с. Големаново, община Кула. В двора малолетните му племенници играели с хартии, наподобяващи банкноти, с надпис 100 лева и „образец“. По-късно същия ден, след като децата ги оставили на земята, К.М. ги взел и заминал с тях за гр. Кула.

Пристигайки в града, отишъл при съседите на сестра си и поискал да закупи ракия. Дал на стопанина хартия, наподобяваща 100 лева, при което му били върнати 80 лева ресто. Впоследствие купил бира на сестра си и мъжа й и лакомства за децата им.

Междувременно съпрузите, „продали“ на обвиняемия М. ракия, се усъмнили, че той ги измамил. Показали „банкнотата“, с която той им „платил“, на продавача в един от хранителните магазини, който им казал, че това не е паричен знак. Веднага била подадена жалба в полицията. Същия ден измамникът бил установен. Поредното престъпление, за което бил привлечен към наказателна отговорност, той извършил в условията на опасен рецидив.

Предстои делото да продължи в съда.

ИЗТОЧНИК: РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ВИДИН

Може да харесате още...