Максималните температури днес ще са от 5° до 7°

Сподели в социалните мрежи:

Днес в равнините и низините ще има значителна ниска облачност или мъгла, в отделни райони ще се задържат през целия ден. От югозапад ще се появи висока и средна облачност, която временно ще се увеличи и вплътни. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са от 5°-7° по поречието на Дунав, където ще има по-трайни мъгли, до 13°-15° в крайните южни райони.

Над планините облачността ще е по-често значителна, но главно преди обяд ще има и по-съществени разкъсвания. На отделни места ще има и слаб валеж от дъжд, над около 1600 метра – от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието главно до обяд ще е със значителна ниска облачност или мъгла. По-късно през деня видимостта ще се подобрява, но от запад ще се увеличи високата и средната облачност. На отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър с южна компонента, но до вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на въздуха ще е от около 8° в северните райони до 14° в южните. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, на север – 3 бала.

ИЗТОЧНИК:МТЕО.БГ

Може да харесате още...