Деца от Бяла Слатина се включиха в кампанията “Засаждаме бъдеще”

Сподели в социалните мрежи:

В кампанията “Засаждаме бъдеще” на ГОРАТА.БГ се включи и основната сграда на ДГ „Незабравка“ – Бяла Слатина, която получи 100 кофички, семена, почва и стикери за надписване.

Всички детски групи участваха с голям ентусиазъм и желание в засаждането на семена на дървета. Децата бяха запознати с тези растителни видове предварително и с етапите на тяхното развитие. Учителите по групи им разказаха, че всички заедно ще започнат със засаждането, разясниха и факторите, които оказват влияние върху развитието на дърветата – въздух, светлина, вода и грижи, които хората трябва да полагат за тях.

Във време на изсичане и унищожаване на дърветата, децата практически се убедиха, че трябва да се грижат и пазят всички растения, за да се избегне екологична катастрофа на планетата Земя. Кофичките бяха грижливо надписани по видове, поставени на подходящо място с уговорката, че нещата не свършват дотук. Всички заедно ще наблюдават покълването, поникването и развитието на дърветата, както и ще полагат необходимите грижи за тях.

ИЗТОЧНИК: ОБЩИНА БЯЛА СЛАТИНА

Може да харесате още...