Община Видин почиства междублоковите пространства в комплексите „Панония“ и „Гео Милев“

Сподели в социалните мрежи:

Още от началото на миналата седмица работници от ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ започнаха да изрязват нежеланата и самонастанилата се растителност в зелените площи в ж.к. „Панония“. Заедно с това се повдигат и короните на дърветата. Работата там продължава и тази седмица, като в момента се извозват изрязаните клони и останалите растителни отпадъци.

Междувременно екипите на общинското предприятие влязоха и в ж.к. „Гео Милев”. Периодът преди разлистването на дърветата и храстите е най-подходящ за извършване на подобни резитби. Целта е поетапно да бъдат обхванати всички квартали на града, тъй като в момента метеорологичните условия са благоприятни и затова времето се използва пълноценно за привеждането в по-добър вид на междублоковите пространства.

Паралелно с това не спира и почистването на „Шарампоя“. Работниците от фирмата, с която Регионалният исторически музей сключи договор, вече са изрязали дърветата в целия участък по протежение на ул. „Михаил III Шишман“. Предстои това да се извърши и в района от Гребната база до крепостта „Баба Вида“. Дейностите включват и извозване на битовите и строителните боклуци, изхвърляни от недобросъвестни граждани в „Шарампоя“.

По предварителни оценки става въпрос за над 60 тона отпадъци, натрупани там през последните повече от петнадесет години, които трябва да бъдат събрани и транспортирани до Регионалното депо.
Общината и занапред ще продължи да поддържа „Шарампоя“, както и всички културно-исторически забележителности във вид, с който видинчани да се гордеят.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...