Любопитно: Системата от символи на илюминатите

Сподели в социалните мрежи:

Символите са материални неща- рисунки, икони, отличителни знаци- които представляват нещо друго. Например американският орел, нацистката свастика, доларовия знак и различни икони, които характеризират търговските продукти, са използвани от векове, за да предават послания на обществеността. Символите могат да са ефективни и в предаването на идеи.

Отрано илюминатите се научават да използват символи, за да предават по таен начин информация на своите членове.
Примери на този символизъм са малтийският кръст, използван някога, за да представлява бог Баал, а след това използван от тамплиерите – християни; двуглавия орел, използван от древните египтяни, Ордена на тамплиерите и римляните чак до франкмасоните и илюминатите ; и кадуцеят – обвитият от змия жезъл, използван от шумерите, който се използва и до днес от лекарите. Трябва да се отбележи, че орелът се открива на видно място в герба на семейство Родшилд, и е национална птица на САЩ.

Ключов символ на илюминатите е Всевиждащото око, известно и като Окото на бога на слънцето Ра- символ, виждан непрекъснато от дните на фараоните. Това е древен египетски символ на царската влас, доброто здраве, жертването, изцелението, вазтановяване и защитата, и се отнася както до Хор- бога на небето и царуването, така и до Озирис – бога на живота, смъртта и възкръсването.

Една от най- древните интерпретации на окото и концепцията на божеството, което ни наблюдава от горе, идеята за вездесъщото същество, което ни гледа, както няколко пъти е споменато в Библията, или Наблюдателите. Това е хибридното поколение на извънземните, които са неречени ,, Божии синове“ .

Много изследователи на окултното вярват, че Окото на Хор се отнася до Третото око, разположено в центъра на челото. Третото око символ, използван от египтяни и се е смятало за врата към по- висшето съзнание и просветление. Често е асоциирано и с религиозни видения, ясновидство, способност за наблюдаване на чакрите и аурата, предчувствия и преживявания на излизане от тялото.

Един самопровъзглъсил се за дезертьор от илюминатите, известен като Свали, твърди: Пирамидата и окото на Хор на обратната страна на доларовата банкнота са символи на илюминати. Пирамидата е древна форма, базирана на свещеността на числото три и древните религии на мистериите, а пирамидата е структура, използвана конкретно за викане на демоничното, вид екстрасензорна дейност.

Окото е Всевиждащото око на Хор и факта, че никога не може да избяга от неговото магическо влияние. В митологията на илюминатите то е или отворено, или затворено в зависимост от духовното време от годината и Състоянието на Окото е екстрасензорна хирургия, при която окото се поставя вътре и им се казва, че Хор ще прибере душата им, ако някога се опитат да напуснат или разкажат, или че това око ще експлодира. Символа на доларовата банкнота е подкрепление за всяко дете илюминат, което я види, и напомняне, че е наблюдавано.

Друг основе символ на илюминатите е Совата на Минерва. Совата на Минерва, символизира мъдростта и е кацнала върху отворена книга. Совата доминира в по- ниските степени на Ордена и представлява римската богиня Минерва.
Някой изследователи на конспирацията твърдят, че совата на Минерва може да се открие скрит в детайлите на доларовата банкнота. Те възприемат това като доказателство, че форма на илюминатите продължава да е активна и властна, за да постави символите си върху банкнотата.

Символите, който са привлекли най- много внимание, се откриват на обратната страна на доларовата банкнота, която е пълна с масонски, а следователно и илюминатски символи.

Числото 13 се появява честно в окултната литература. В нумерологията числото 13 се смята за кармично число на голяма власт, отразяваща промяна и ново начало. Числото 13 е символ на бунт и беззаконие. Тринадесет представлява всички държавни управления, създадени от хора и вдъхновени от Сатаната в бунт срещу Вечността.
Всевиждащото ко и пирамидата на обратната страна на печата са предложение от Конгреса през 1782г. След 6 години и три отделни комисии, в които влизат Бащите основатели Томас Джеферсън, Джон Адамс и Бенджамин Франклин, печатът е одобрен от Конгреса през 1789г.

Официално обяснение за пирамидата е, че тя символизира просто сила и издражливост. Незавършеният връх представлява работата, която предстои да се върши и в името на съдбата на САЩ. Всежиждащото око спада към идеята, че Бог, Провидението или Великият архитект на Вселената са благословили американската кауза. За латинските цифри в основата на пирамидата се казва, че обозначава датата на подписването на Декларацията за независимост.

Влиянието на илюминатите върху Държавният печат е намекнато от масонският окултист Манли Хол, който пише: „ Не само много от основателите на правителството на САЩ са масони, но те получават помощ от от тайна и внушителна организация, съществуваща в Европа, която им помага да основат тази страна специфична и конкретна цел , известна само на малцина посветени. „ Държавният печат е подписът на тази организация – невиждана и в по голямата си част непозната,- а недовършената пирамида върху обратната му страна е табло, което поставя символично задача за постигане, на която американското правителство е посветено от деня на своето създаване“.

Формата на пирамидата е триъгълна – геометрична фигура, използвана във франкмасонството, за да символизира Великият архитект на Вселената. Хенри Уолас, който служи като министър на земеделието, вицепрезидент и министър на търговията при Рузвелт, признава през 50- години на 20 век как Рузвелт – масон 33- та степен и член на Холандска ложа в Ню Йорк, помага да се променят символите на Държавният печат.

Пирамидата е най- видния символ на Баварските илюминати и фактът, че е включена в държавният печат, е накарал много изследователи да подозират влиянието на Ордена върху дизайна на печата.
Официално пирамидата е с 13 стъпала обозначава силата и трайността, както и 13-те първоначални колонии. Пирамидата е без връх и не е завършена, символизирайки, че Америка е незавършена нация. Пирамидата обаче представлява и самия Ордена Баварските илюминати, а камъните, които лежат пред нея, идеята, че работата на Ордена все още не е завършена.

Пирамидата е основна характеристика на всички Минервени събрания на Ордена. Мотото с 13 букви означава „ Бог е благосклонен към нашите намерения“. Интересно е, че буквите D и P, виждани върху пирамидата на илюминатите, означава „Близо до бога“

Мотото на Държавният печат също е обект на много спорове. Официално преведено като „Нов ред на вековете“, мнозина го разбират като нов ред „Нов световен ред“.
Има множество доказателства, че масоните са участвали активно в основаването на САЩ и в проектирането на Държавният печат.

Може да харесате още...