След „Голямото затваряне“ – 78% от хората са убедени, че щастието трябва да бъде поставено над парите

Сподели в социалните мрежи:

Глобално проучване сред 12 500 души от 12 страни показва ефектите от карантинните мерки върху възприятията на хората за щастие

Глобално проучване за щастието Wall’s Happiness Research 2020, показва, че вследствие на несигурността и изолацията по време на карантинните мерки през 2020 г. хората са променили възгледите си за това какво ги прави щастливи и какво определят като житейски важно. Към днешна дата, повече от половината анкетирани си дават по-ясна сметка за значението на социалните контакти и живота в общност.

От нови взаимоотношения със съседите до възобновяване на контактите със стари приятели – хората отварят нова страница в представите си как да бъдат щастливи.
65% от респондентите съобщават, че трайно са променили възгледите си за това какво е щастие.

Резултатите от изследването сочат, че щастието е изведено като приоритет и че сега онова, което най-съществено допринася за него, е грижата за хората от всички слоеве на обществото. На въпроса какво е важно и какво ги прави щастливи у дома по време на изолация

58% от анкетираните от различни поколения отговарят, че това са човешките взаимоотношения
45% посочват прекарването на време на открито
42% – физическите упражнения
а 35% – работата.

Водещият от първи сезон на „Добро утро, Северозапад“, който е и експерт „Психология на здравето“, коментира проучването..

ВИЖТЕ КАК ….

Може да харесате още...