Митничари задържаха 166 000 недекларирани евро на Дунав мост 2

Сподели в социалните мрежи:

На 5 Януари 2021, около 16 часа, инспекторите спират за проверка лек автомобил, напускащ страната в района на ГКПП Дунав мост 2. Това съобщиха от Агенция Митници.

Водачът, гражданин на Словакия, обяснява, че е бил в България на бизнес среща и няма нищо за деклариране. При проверка митнически служители откриват две пачки евро банкноти в копюри по 200 евро. Валутата се намира в джобовете на дънки в куфар в багажника. На въпрос каква сума пренася мъжът обяснява, че разполага с 20 000 евро.

Митническите служители го съпровождат до митническия терминал, където при допълнителна проверка в чифт ботуши откриват още 4 пачки банкноти с номинал 200 евро. Още една пачка е отрита в несесер с тоалетни принадлежности, а други 4 са скрити в черни найлонови пликове в подплатата на пътническия куфар.

След изброяване в присъствието на водача митническите служители установяват, че пренасяната валута е 166 000 евро. За същите мъжът не притежава банков документ или друг разплащателен документ. Заявява, че ги носи от Словакия и са негови лични спестявания.

По случая е съставен акт за установяване на нарушение на Валутния закон. За обезпечение на нарушението по акта, с разписка е задържана сумата от 1500 евро.

Източник: Пресцентър

Може да харесате още...