Обвиняем за незаконно държане на коноп в с. Ново село е предаден на съд

Сподели в социалните мрежи:

Обвиняем за незаконно държане на коноп в с. Ново село е предаден на съд с акт на Районна прокуратура – Видин

Районна прокуратура – Видин е предала на съд Н.П. (на 40 години) по обвинение за незаконно държане на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.3, от НК.

На 17.11.2020 г. в Районното управление на МВР гр. Видин постъпила оперативна информация за лице в с. Ново село, област Видин, държало наркотични вещества от рода на конопа. Полицейски служители го установили на ул. „Шипка“ в селото. Четиридесетгодишният мъж им потвърдил тази информация. Той съдействал на органите на реда и ги завел в полусрутена постройка, където имало пластмасов буркан със суха листна маса с мирис на коноп. При извършения полеви наркотест веществото реагирало на канабис. Общото му тегло е 194,70 грама.

В обясненията си Н.П. заявил, че през м. април 2020 г. засадил растение от рода на конопа в близост до река Дунав. Веднъж седмично ходил да го полива. Няколко месеца по-късно го отрязал, занесъл го в постройката и го изсушил. Впоследствие събрал съцветията и ги сложил в буркана за лична употреба.

Според заключението на изготвената по делото физикохимична експертиза, стойността на откритото в имота на обвиняемия вещество, определена по цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, възлиза на 1 168,20 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

ИЗТОЧНИК: Районна прокуратура – Видин

Може да харесате още...