Първият етап от проекта на Община Видин за подмяна на отоплителни уреди се изпълнява с бързи темпове

Сподели в социалните мрежи:

Вчера бе проведена работна среща по проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Видин“, по време на която експерти от фирмата, ангажирана с дейностите по първия етап, увериха, че всичко ще бъде извършено в срок.

Стремежът е възможно най-скоро да бъдат определени критериите за кандидатстване и да започне приемът на заявления от видински граждани, които желаят да се възползват от възможността напълно безплатно старите им отоплителни уреди на дърва и въглища да бъдат заменени с нови, по-екологични.

Представителите на фирмата-изпълнител съобщиха, че интересът от страна на видинчани е значителен. Това се доказва от многобройните обаждания, които постъпват на специално обявените за целта телефони.
В следващите дни предстои да бъдат анкетирани над 4000 души, за да се установи какви са нагласите сред хората в Община Видин, отопляващи се на твърдо гориво, за преминаване към по-екологично отопление. Във връзка с това днес бе проведено и обучение на анкетьорите, които ще правят допитването.
Припомняме, че първият етап на проекта ще приключи на 31 май, след което ще се премине към втория, когато ще се извършва и реалната подмяна на отоплите.
ИЗТОЧНИК:ОБЩИНА ВИДИН

Може да харесате още...