Публикуваха указания за провеждане на изборите за народни представители

Сподели в социалните мрежи:

Министерството на здравеопазването публикува „Указания за провеждане на изборите за народни представители в страната на 4 април 2021 година в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19“.

Представени са мерките, които да осигурят протичането на изборния процес безопасно за гражданите и членовете на изборни комисии, както и изискванията за подготовката на сградите и местата за гласуване.

Пандемията от COVID-19 изправи страните пред здравна криза, която засяга всички аспекти на социалния и икономическия живот. Държавите, в които избори са насрочени по време на пандемията, са поставени пред предизвикателството какви мерки да въведат, за да се намали риска от разпространение на заболяването по време на изборните процеси.

Указанията за провеждане на избори на народни представители в страната на 4 април 2021 г. в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19 са разработени в съответствие с въведените основни противоепидемични мерки в страната и въз основа на опита от провеждането на изборния процес в редица държави членки на Европейския съюз.

С тях се цели да се противодейства на разпространението на COVID-19, като по този начин се защити здравето на участниците в изборния процес, а в последствие и на техните близки, семейства и на обществото като цяло.

С указанията можете да се запознаете на интернет страницата на Министерство на здравеопазването.https://www.mh.government.bg/bg/

Източник: Пресцентър на МЗ

Може да харесате още...