Окръжен съд – Враца наказа трима, изтеглили общо 5 990 лв. от чужда дебитна карта

Сподели в социалните мрежи:

Врачанският окръжен съд осъди обвиняемите Д. И., Н. М. и С. В. Тримата бяха признати за виновни в това, че в условията на продължавано престъпление и в съучастие – Д. И. като извършител, Н. М. като съизвършител, а С. В. като техен помагач, на 30 юли 2020 г. са използвали чужда дебитна карта без съгласието на титуляра и са извършили успешни тегления на парични суми за общо 5 990 лв.

Обвиняемият Д. И. направил 9 успешни тегления в общ размер на 2 190 лв. във Враца. Обвиняемата Н. М. изтеглила общо 3 800 лв. с 11 успешни тегления от чуждата дебитна карта от банкомати във Враца и в с. Борован. Обвиняемият С. В. подпомогнал другите двама да извършат общо 20 успешни тегления на парични суми в общ размер на 5 990 лв., като умишлено улеснил извършителите, на които предоставил дебитната карта и ПИН кода за нея.

Тримата са признали изцяло своята вина и са постигнали споразумение с Окръжна прокуратура – Враца, което бе одобрено от наказателен състав на Окръжен съд – Враца. Обвиняемите са възстановили на собственика изтеглените суми. Наказанието, което съдът им налага за извършеното престъпление, е на Д. И. и Н. М. по десет месеца „лишаване от свобода“, а на С. В. – една година „лишаване от свобода“, като изпълнението на наказанието за тримата се отлага със срок от три години.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.
ИЗТОЧНИК: СЪД ВРАЦА

Може да харесате още...