Видин Добро утро, Северозапад ТОП Новини

Скандално! Забъркаха НПО в политически конфликт (Добро утро, Северозапад)

Сподели в социалните мрежи

Образуваха наказателна преписка срещу председателя на Общински съвет във Видин заради „Фалшифициран документ от негова страна на фондация НГА „Заедно срещу корупцията“, която изпратила сигнал за порочни практики от страна на общинския съветник Юлиян Петров. В документът, показан в телевизионно разследване се твърди, че Петров облагодетелствал в качеството си на съветник него и част от семейството си, като във Видеото шефът на парламента цитира документа, който бил изпратен до него. Дни след скандала от фондацията изпратиха до всички медии отворено писмо, в което се твърди, че „Никога не са изпращали подобен сигнал“. По случая започна проверка видинската прокуратура, а от там съобщиха за „Добро утро, Северозапад“, че вече е започнала проверка и Спецпрокуратурата в София.

За коментар в студиото поканихме Юли Петров, който е главно действащо лице в цялата ситуация и който бе обвинен в злоупотреби, чрез телевизионен репортаж…

ЕТО И КАКВО ИЗПРАТИХА ДО ЕКИПА НИ ОТ НГА „Заедно срещу корупцията“

До Юли Петров общински съветник Видин
До Председателя на общински съвет Видин
До Заместник председателите на общински съвет Видин
До Кмета на Община Видин
До Окръжна Прокуратура Видин
До Областен управител Видин
До ТВВ ООД Телевизия Видин
МедиаСеверозапад Видин
Радио Видин БНР
До вестник-сайт Конкурент

Отворено писмо – становище

Становище от Фондация НГА “Заедно срещу корупцията” във връзка с тиражираната от председателя на Общински съвет Видин Г. Велков невярна, лъжлива и подвеждаща информация относно депозиран сигнал срещу общинския съветник Юлиян Петров.

Уважаеми Дами Господа, 
В излъчено по “Телевизия Видин” интервю и публикувано на следния адрес в социалната платформа YouTube https://m.youtube.com/watch?v=ZWB9g5zPvRU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1qhq3iMNBeNiiBVfXfN__gEG53aOQzxBDWLQanR67aLcJPENPqwtSxUS8  изказване на председателя на Общински съвет Видин Генади Велков относно подаден “сигнал” от Фондация НГА “ Заедно срещу корупцията” се правят лъжливи и неверни твърдения относно “подаден сигнал срещу  срещу общинския съветник Юлиян Петров от представляваното от мен юридическо лице Фондация НГА “Заедно срещу корупцията”. Твърденията на председателя на Общински съвет Видин Г. Велков ( Бел..също и на представител на “Телевизия Видин”, а също и на зам. кмета на Община Видин Б. Борисова ) относно депозиран от Фондация НГА “Заедно срещу корупцията” на сигнал за корупционни злоупотреби срещу общинския съветник Юлиян Петров не само, че не отговарят на обективната истина, а представляват криминално престъпление и опит за злепоставяне и уронване на репутацията на управляваното от мен юридическо лице Фондация НГА “Заедно срещу корупцията”. Авторът на долнопробния компромат срещу общинския съветник Юлиян Петров и неговото семейство не е Фондация НГА “Заедно срещу корупцията”, а на председателят на Общински съвет Видин Генади Велков. Същият със съдействието на свързани и подвластни на немo лица в Община Видин и “Телевизия Видин” , в условията на идеална съвкупност е извършил множество престъпления. Първото е свързано с фалшифициране на запазената търговска марка на Фондация НГА “Заедно срещу корупцията”,булстат и вкл. постоянния адрес на дружеството/ различен от булевард ,,Витоша,,. Вторият е свързан с обективираните в “сигнала” твърдения, за които се твърди, че произхождат и са депозирани от управляваното от мен дружество. Публичното тиражиране на въпросния криминален пасквил, осъществено чрез редовната сесия на Общински съвет Видин и отразяването му в близката до председателя на Общински съвет Видин Телевизия Видин (ТВВ)  е нанесла тежки репутационни вреди, както на управляваното от мен дружество Фондация НГА “ Заедно срещу корупцията”, така и на общинския съветник Ю. Петров, а също така и на цялото му семейство, вкл.. малолетната му дъщеря. Публичното злепоставяне на общинския съветник Петров и семейството му чрез огласяване на неверни и изфабрикувани “сигнали” по най-гледаната видинска телевизия и в прякото предаване на сесията на Общински съвет Видин представлява тежко криминално престъпление срещу личността на засегнатите лица. Фондация НГА “Заедно срещу корупцията”, като юридическо лице с идеална цел и обществена кауза, свързана със защита на правата на гражданите няма да допусне да бъде използвана за личните котарийни борби на очевидно психически неуравновесен екземпляр, който по някакво политическо недоразумение изпълнява най-представителната функция във видинския парламент.  
Въпреки спазването на принципите за обективност и презумпцията за невинност няма как да не отбележим следната хронологична последователност. В последното за месец януари 2021 година събрание на Общински съвет Видин между председателя на Общински съвет Видин и общинския съветник Ю. Петров избухва скандал. Председателят на Общински съвет Велков заплашва общинския съветник Ю. Петров с убийство, за което последният информира чрез жалба Районна прокуратура Видин. Точно преди следващата сесия на Общинския съвет се появява въпросния “сигнал”, за който се твърди че произхожда от Фондация НГА “ Заедно срещу корупцията”, а също така се сочи и удостоверява чрез реквизитен номер и печат на Община Видин, че същият е депозиран и входен в деловодната система на Община Видин на 07.12.2020 година. 
Призовавам всички институции и медии, публикували фалшивата новина и твърдение, че въпросния “сигнал” принадлежи и е депозиран от Фондация НГА” Заедно срещу корупцията” да публикуват опровержение или да публикуват настоящото становище, като право на отговор, в срок  до 24 часа от получаването на същото. Фондация НГА “Заедно срещу корупцията” ще потърси юридическа отговорност и всеки публичноправен субект, участвал в уронването на репутацията на дружеството или съдействащо с действие или бездействие за компрометирането й.

08.02.2021 г.

Подпис……
Давид Соломон Коен


Сподели в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *