Видин Новини

Община Видин подкрепя идеята за възстановяване на речния транспорт

Сподели в социалните мрежи

След проведена среща с Мартин Заимов – изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на Регионален фонд за градско развитие, кметът д-р Цветан Ценков заяви:

„Община Видин се готви за един много интересен проект за възстановяване на транспортната връзка по северната граница на България – между Видин и Силистра да имаме водна връзка“.

В резултат от проведените разговори Общината информира собствениците на туристически обекти, че Регионален фонд за градско развитие предлага нисколихвени кредити за дългосрочно финансиране на проекти, развиващи туризма. За това могат да кандидатстват ресторанти, хотели, както и фирми извън туристическия бранш, които имат намерение да развиват допълнителна дейност, свързана с туризма.
Общината се ангажира да съдейства при осъществяването на контакт с фонда. Идеята е да се фокусира вниманието върху развитието на Видин като туристическа дестинация и конкретно върху водния туризъм и пълноценното използване на река Дунав за развлечение, транспорт и комуникация.
Възможността за инвестиране в речен транспорт, ще благоприятства за обогатяване на туристическия продукт, който ще предлага град Видин. По този начин ще бъдат привлечени повече български и чуждестранни посетители и ще се подпомогне икономическото развитие на региона.
ИЗТОЧНИК: ОБЩИНА ВИДИН


Сподели в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *