Започна данъчната кампания за 2021 г. в Белоградчик

Сподели в социалните мрежи:

Община Белоградчик изпрати 9 457 съобщения с размера на местните данъци и такси, които се дължат за 2021г., както и неплатените задължения от предходни години с начислена лихва до 11.02.2021г.

Няма промяна и в сроковете за внасяне на местните налози. От 1 март до 30 юни се прави първата вноска на данък недвижими имоти, данък върху превозните средства и такса битови отпадъци, а до 31 октомври – втората вноска. Отстъпка от 5% могат да ползват всички, които са платили целия размер на дължимите данъци и такси до 30 април. Патентният данък се внася на четири равни вноски– 31 януари, 30 април, 31 юли и 31 октомври. След изтичането на всеки от сроковете върху невнесеното задължение се начислява лихва.
Задълженията за местни данъци и такси могат да се платят в брой или чрез ПОС терминал на касите в Центъра за услуги и информация в сградата на Общинска администрация – Белоградчик от 08:00 ч. до 17:00 ч. без обедна почивка, по банков път, на всяка една от касите на Изипей и Фаст Пей в страната, през системата за интернет разплащания Epay, банковите клонове на ОББ, онлайн офисите на „Български пощи”, в банковите офиси на Банка ДСК ЕАД, през системата за отдалечено банкиране ДСК Директ и чрез директен дебит; чрез мобилното приложение iCard Дигитален портфейл и онлайн платформите www.leopay.eu, www.icard.bg, www.icard.com, www.mypos.eu, www.myATM.eu; както и в кметствата на населените места от общината.
Пълна информация относно сроковете, начините за плащане, както и възможност за проверка с ПИК на задълженията е налична на официалния сайт www.belogradchik.bg
ИЗТОЧНИК: Пресслужба община Белоградчик

Може да харесате още...