Враца Новини

Kметът на община Бяла Слатина: Нека да посрещнем Националния празник на България достойно и със самочувствие

Сподели в социалните мрежи

С тържествена церемония по издигане на националното знаме на Република България, в Бяла Слатина отбелязаха националния празник- 3- ти март. Това съобщиха от Община Бяла Слатина.

Участие в ритуала взеха военнослужещи от военно формирование 54990- Враца с командир подполковник Симеон Цеков.
Сред присъстващите официални лица бяха народните представители Красен Кръстев и Слави Нецов, председателят на ОбС Бяла Слатина- Веселка Борисова, Протоиерей Тодор Дудов.

В поздравителното си слово кметът на общината- инж. Иво Цветков се обърна към множеството, събрало се на централния площад с думите:

„Нека да посрещнем Националния празник на България достойно и със самочувствие!
Нека предадем на децата си завета да пазят и обичат Родината си, да знаят каква е цената на извоюваната свобода и да поддържат и предават силния български дух.!
Защото:
Важно е да помним корените и традициите си.
Важно е да помним героите си.
Важно е да помним! …
Защото тази памет ще ни помогне да научим уроците на историята и ще ни направи по-силни, по-достойни и по-задружни като народ“!

В своя поздрав към жителите и гостите на града в този празничен ден, Красен Кръстев отправи следното послание:

„Трети март ни задължава да разказваме за героичния път , извървян от българския народ! Да не забравяме никога за Шипка и Плевен, за Стара Загора и София, за Гурко и Столетов, Скобелев, за хилядите опълченци , отдали живота си за България! Вглеждайки се в миналото сме длъжни да „прогледнем в бъдещето“ и с общи усилия да се опитаме да направим България просперираща, модерна и силна. Дължим го на предците си, на ония, които вградиха сенките си в основите на съвременната българска държава, но го дължим и на децата си, чрез които ще пребъде „оная заветна българска мечта за свобода!“

В памет на загиналите за свободата на Отечеството бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните белослатинци. Участие в тържественото утро взеха децата от Мажоретен състав и ТС „Развитие“ при НЧ „Развитие“ Бяла Слатина.

Източник: Пресцентър


Сподели в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *