Ледената пързалка, която радваше видинчани цяла зима, е демонтирана

Сподели в социалните мрежи:

В продължение на четири месеца тя се превърна в най-голямата атракция за жителите и гостите на града ни. За целия период посетителите й са около 10 000 души.

Във Видин ледена пързалка има за първи път. Освен чудесно забавление, тя е и начин за спортуване на открито за деца и възрастни. Въпреки това, в публичното пространство се появяват периодично недоброжелателни коментари относно необходимостта от подобно съоръжение и се задават въпроси доколко ефективно е неговото стопанисване.

Общинското ръководство е изненадано от факта, че към критикуващите се присъединяват също общински съветници, пишат се сигнали до отговорни институции, провокират се проверки относно законосъобразността и разполагането на съоръжението на централния площад, на който бе направена основна реконструкция по проект, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Община Видин заявява за пореден път, че има всички законосъобразни документи за поставянето и експлоатацията на съоръжението, което отговаря на европейските изисквания за безопасност и е в съответствие с екологичните норми.

Предвид всичко това, общинското ръководство е убедено, че Видин заслужава да има подобна зимна атракция, с каквито вече разполагат по-големите градове в страната. Пързалката е чудесна възможност в свободното си време както децата, така и възрастните да се забавляват и да спортуват през целия сезон. Намерението е това да се превърне в традиция и догодина Видин отново да привлича посетители с ледената атракция.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...