Окръжен съд – Враца остави в ареста мъжът причинил касапницата в Бяла Слатина

Сподели в социалните мрежи:

Днес Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И. П. Срещу него са повдигнати две обвинения. Той е обвинен в това, че на 8 март 2021 г. около 19:30 ч. в гр. Бяла Слатина, управлявайки лек автомобил „Мерцедес Ц 220“ е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил смъртта на Б. П. (на 53 г.) и средна телесна повреда на Г. И., и двамата от Бяла Слатина. Обвинен е и за това, че в същия ден и час, на същото място, е управлявал лекия автомобил „Мерцедес Ц 220“ с концентрация на алкохол 1.44 промила.

„Събраните до момента доказателства дават основание на съда да приеме, че на настоящия етап от разследването може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към всяко от деянията, в извършване на които е обвинен. Съдът намира също, че наличните доказателства сочат на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, в случай на определяне на по-лека мярка за процесуална принуда спрямо него. Трябва да бъде отчетена тежестта и характера на престъпленията, в извършване на които И. П. е обвинен – причинена умишлена смърт на едно лице и комплексна телесна повреда на друго такова, като деецът е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда. Налице са и данни за висока обществена опасност на И. П., който макар и с чисто съдебно минало /настъпила реабилитация/ е с недобри характеристични данни и с установена склонност към извършване на противообществени прояви. Съдът намира, че единствената законосъобразна мярка, предвид личността на обвиняемия и тежестта на повдигнатите му обвинения е именно мярката „задържане под стража“ – се сочи в мотивите на съда.

Определението на Окръжен съд – Враца не е окончателно, а подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – София в тридневен срок от днес. Определението подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на И. П. в Следствения арест в гр. Враца.
ИЗТОЧНИК: СЪД ВРАЦА

Може да харесате още...