Целенасочена държавна политика в подкрепа на младите семейства предлагат от ПП „Републиканци за България“

Сподели в социалните мрежи:

Кандидатът за народен представител от ПП „Републиканци за България“ Албена Георгиева представи акцентите в програмата на партията в сектор „Младежки политики и демография“. Георгиева е втора в кандидатската листа на „Републиканци за България“ за Пети Многомандатен избирателен район и бивш областен управител на Видин. Тя е и временен областен координатор на партията за област Видин.
„Всяка една нация трябва да мисли за бъдещето си – децата и младите хора. Считаме, че е необходимо да бъдат разработени специални политики за тях. Предвиждаме изграждане на национална мрежа от младежки центрове, в партньорство с общините. В тях младежите ще имат благоприятна среда за развитие – свободни занимания, допълващо обучение, спорт, доброволчество и др. За подпомагане на прехода от университет към работа ще въведем програма “От учене към заетост“. Чрез нея ще се осигурят стажове на студентите в реална среда, специализирани курсове за стартиране на работа и др. В момента студентите трудно намират реализация веднага след завършване на университет, поради липса на опит в определената професия“, каза Албена Георгиева.
Кандидатът за народен представител от ПП „Републиканци за България“ посочи, че в програмата на партията се предвижда приемане на закон за Българска доброволческа служба. „Това ще позволи на младите хора да работят за важни каузи – в сферата на околната среда, спорта, културата, за децата и възрастните и др. Именно доброволческите организации в извънредното положение подкрепиха хората, поставени под карантина или в невъзможност да се грижат за себе си. Техният доброволен труд ще признава за трудов стаж – едно признание на тяхната дейност“, категорична бе Георгиева.
„Младите семейства в България също имат нужда от първоначална подкрепа. Смятаме, че една целенасочена държавна политика, изразяваща се отпускане на безлихвени жилищни кредити за тях, ще окаже положително влияние. Семействата да получат подкрепа за децата, които посещават детска градина и училище, чрез ежегодно стимулиране под формата на ваучери за дрехи, учебни пособия и учебници, също е сред акцентите в нашата програма“, отбеляза кандидатът за народен представител Албена Георгиева.
Според ПП „Републиканци за България“, демографската криза е сериозно предизвикателство пред всяко правителство, защото населението на България всяка година намалява. Албена Георгиева подчерта, че това с голяма сила се отнася за област Видин. „Необходима е политика, както за подобряване условията за отглеждане на децата, така и за повишаване на раждаемостта. Предлагаме двойно увеличаване на инвитро процедурите, които се финансират от държавата“, каза тя. Георгиева уточни, че е налице увеличение на броя на семействата с репродуктивни проблеми. Според нея по този начин ще се увеличи раждаемостта и ще се даде шанс на семействата, желаещи да имат деца. „Предвиждаме мерки и в подкрепа на ранното осиновяване, за да могат децата, лишени от родителски грижи да растат в спокойна и сигурна семейна среда“, каза още Албена Георгиева.

Може да харесате още...