2300 фиданки безвъзмездно ще получи община Видин

Сподели в социалните мрежи:

Местната администрация се включи в кампанията на неправителствената организация Гората.бг, която предоставя безвъзмездно дръвчета на институции, сдружения и граждани.

Община Видин вече подаде заявление, в което са описани броят и видът на исканите фиданки: липа – 400 бр.; акация – 400 бр.; червен дъб – 400 бр.; ясен – 300 бр.; бял бор – 50 бр.; смърч – 50 бр.; дива череша – 300 бр.; слива – 400 бр. Те ще бъдат дадени на кметовете и кметските наместници на населените места в общината, както и на училища и детски градини.

На 28 март Гората.бг организира във Видин събитие, в рамките на което гражданите също ще могат да получат дръвчета. Община Видин съдейства за осъществяване на инициативата, която ще се проведе на мястото на съботния пазар.
В тази връзка припомняме, че хората могат свободно да засаждат фиданки в собствените си имоти, но всички залесителни мероприятия в общински терени, например междублокови пространства, стават след съгласуване с Общината. Затова на събитието на 28 март ще присъстват и експерти от отдел „Екология“, които ще дават разяснения на гражданите.
ИЗТОЧНИК: ОБЩИНА ВИДИН

Може да харесате още...