ПП „Републиканци за България“ предлагат да отпаднат таксите за регистриране на туроператорски фирми в региони като Видин

Сподели в социалните мрежи:

Туризмът е сред най-пострадалите сектори в условията на световната пандемия от COVID-19. Предлагаме редица мерки, които ще помогнат на сектора да се стабилизира. Смятаме, че едногодишна данъчна ваканция за хотелиери, ресторантьори и туристическите агенции ще окаже положително влияние на цените на предлаганите услуги и ще осигури повече средства на разположение на фирмите от сектора. Предлагаме въвеждане на гарантирани от държавата дългосрочни безлихвени кредити за опериращите в туризма. Те ще могат да бъдат използвани за подобряване на услугите, които предлагат, при необходимост за преструктуриране на организацията на работа, позициониране в интернет пространството и всякакви други нововъведения в хотели, ресторанти и туристически агенции. Това каза водачът на листата на ПП „Републиканци за България“- Видин Огнян Ценков, който представи сектор „Туризъм“ от програмата на партията.
„Грешките, които допусна властта при управлението на кризата, доведоха до огромни загуби за туризма. Смятаме, че създаването на Държавен гаранционен фонд в сектора ще доведе до пълна защита на туристическите агенции и ползвателите на техните услуги при настъпване на извънредни събития“, каза още Огнян Ценков. Той посочи, че от партията предлагат създаване на държавни лаборатории за безплатно тестване за COVID-19 на всички ГКПП в България, както и въвеждане на единни протоколи за безопасност в туризма. „Предвиждаме създаване на регионални брандове, свързани с природни, културни и исторически забележителности“, коментира водачът на листата на ПП „Републиканци за България“. Според него, допълнителен тласък за развитието на туризма в региони като Видин, ще бъде отпадане на таксите за регистриране на туроператорска фирма. „Това ще бъде обвързано със задължението определена част от предлаганите оферти и пакети да бъдат за посещение на туристически обекти в региона на регистиране“, допълни Огнян Ценков.
За да се подобри качеството на предлаганите туристически услуги, „Републиканци за България“ предвиждат да се създаде туристически контролен орган, който ще регулира целия процес – дейността на туроператорите, случайният превоз, екскурзоводската дейност, местата за настаняване и изхранване и др. „Туристическият регулатор ще ограничи лошите практики и ще гарантира качеството на предлаганите услуги. Предлагаме и изграждането на ефективен Национален туристически регистър, съдържащ изчерпателна информация за фирмите, действащи в сектор Туризъм. Това ще позволи на всеки да провери статута им и ще повиши прозрачността в сектора“, посочи още Ценков.

Може да харесате още...